Sophie Løhde præsenterede i dag regeringens nye ledelseskommission. Pressefoto.
Sophie Løhde præsenterede i dag regeringens nye ledelseskommission. Pressefoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vejle Kommune er med i regeringens nye kommission

Regeringen ønsker at forny den offentlige sektor og få mere og bedre velfærd, blandt andet gennem bedre ledelse og rekruttering. En ambition, som den nye ledelseskommission skal hjælpe med at indfri.

Kommissionen er sammensat af offentlige og private ledere – og eksperter inden for ledelse og offentlig forvaltning. I udvælgelsen har regeringen lagt stor vægt på erfaring og særligt ledelseserfaring fra hverdagen på de mange velfærdsområder i det offentlige.

I dag præsenterede Sophie Løhde, minister for offentlig innovation, den ledelseskommission, som skal komme med anbefalinger til at styrke den offentlige ledelse. Kommissionen består af 10 personer, blandt andre Emma Winther, centerleder på Plejecenter Kastaniehaven i Vejle Kommune.

"Jeg er glad for, at Vejle Kommune har fået en af sine dygtige ledere med i kommissionen, idet ministeren har udvalgt den erfarne centerleder Emma Winther. Hun har i mange år beskæftiget sig med ældreområdet. Samtidig repræsenterer hun et af de helt centrale velfærdsområder, hvor der i mange år har været stor fokus på at levere god velfærd, blandt andet ved løbende forandringer, innovation og brug af teknologi. Omstillinger, som kræver god og nærværende ledelse," siger Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune.

 

Overvældet og ydmyg leder

Emma Winther har de sidste 20 år været leder, og hun har siden 2002 været centerleder på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Her er hun kendt for både at have fokus på det praksisnære og borgerens trivsel – og de større samfundsmæssige og internationale bevægelser. 

Selv om Emma Winther har stor ledelsesmæssig erfaring, er hun meget overvældet og ydmyg over at være inviteret ind som en del af kommissionen. Forrige fredag blev hun ringet op af Sophie Løhde, som overbragte invitationen. Herefter fik Emma Winther weekenden til at tænke over, om hun ville være med. 

"Jeg har ikke prøvet sådan noget før, så det er med stor ydmyghed, jeg går ind i det. Jeg ved ikke præcis hvorfor, de har valgt at pege på mig, men jeg har jo erfaring i ledelse i praksis, og det er et tværfagligt samarbejde, som skal finde ud af, hvor vi kan lære af hinanden," fortæller Emma Winther og uddyber:

"Det er jo en af mine kæpheste, at sammen kan vi rigtig mange ting, så det handler om at finde ud af, hvad vi kan bruge hinanden til. Tænkt hvis vi kan finde nogle metoder til at øge produktiviteten og samspillet for de samme penge. Det vil jo være fantastisk," konstaterer Emma Winther.

Den nye ledelseskommission forventes at fremlægge resultater af arbejdet i slutningen af 2017.   

Publiceret: 15. Marts 2017 17:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Vejle
Seneste
Lokalavisen Vejle
Mest læste
Lokalavisen Vejle
112