Karina Turn er meget bekymret over, at der efter sommerferien ikke er noget kommunalt alternativ til cyklen for hendes 11-årige søn, når han skal i skole.
Karina Turn er meget bekymret over, at der efter sommerferien ikke er noget kommunalt alternativ til cyklen for hendes 11-årige søn, når han skal i skole.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stor forældre-bekymring over lukket skolebus

“Det er jeg på ingen måder tryg ved”

“Forældrene skal selv finde ud af, hvordan deres børn kommer i skole fremover.”

Så klar er meldingen fra Teknisk Udvalg, som i sidste uge besluttede at nedlægge skolebusrute 339, der kører skoleelever til Øster Starup Skole. Bussen kører over Brakker og Aagaard, og det er her langs de smalle landeveje, at forældrene med bekymring kan konstatere, at efter sommerferien, er der ikke mange alternativer til cyklen, når deres børn skal i skole. Særligt vinterhalvåret vækker uroen hos forældrene. Det fortæller Karina Turn, som er mor til Marcus, der går i 4. klasse.

“Det bliver bare mørkt, når det er mørkt herude. Jeg har jo også selv cyklet her, og det er ikke rart. Vejene er jo smalle, og der bliver tit kørt lidt stærkt, og der kører også store landbrugsmaskiner herude. Det er jeg bare på ingen måder tryg ved at sende en 11-årig af sted på sin cykel i,” konstaterer Karina Turn.

Kommunalt princip

Sønnen Marcus er egentlig ikke berettiget til skolebus, da familien bor mindre end seks kilometer fra Øster Starup Skole. Hidtil har skolebusordningen dog fungeret således, at familien har kunnet betale for at komme med den bus, der henter de andre elever i området, som er berettiget til skolebus. Det betyder også, at der efter sommerferien fortsat kører elevtransport i området, men det bliver udelukkende for de to elever, som er berettiget til kørslen, og transport mod selvbetaling bliver ikke en mulighed. Det fastslår næstformand i Teknisk Udvalg Leif Skov (S).

“Der er ikke tænkt i andre alternativer, når skolebusruten nedlægges. Der bliver ikke lavet nogen tilbud om transport i kommunal regi. Forældrene må selv løse den opgave og lave en ordning,” siger Leif Skov og nævner blandt andet flexture som en mulighed.

“Jeg ved godt, at det koster ekstra, og jeg må også lige sige, at det jo ikke er for at være onde, vi gør det her. Jeg forstår godt, at folk er ærgerlige over, at bussen forsvinder, men der er lavet en analyse, og det er simpelthen for dyrt at fortsætte med kørslen. Og så handler det også om, at vi bliver nødt til at have et princip. Hvis vi kører efter dem, der ikke er berettiget til det i det her område, så bliver vi jo nødt til at gøre det alle steder,” konstaterer Leif Skov.

Arbejde i vejen

Hos Karina Turn på Sletmadevej uden for Brakker er der da også ærgrelse over, at det tilsyneladende ikke kan komme på tale, at familien kan komme med i en kommunal ordning.

“Det er langt fra hver morgen, vi kan komme til at køre vores søn i skole på grund af arbejde, så det bekymrer os meget. Jeg er godt klar over, at det er vilkårene, når man vælger at bosætte sig på landet, men vi købte blandt andet huset her i sin tid, fordi der var skolebus. Det havde vi nok ikke gjort ellers,” siger Karina Turn.

Befordring til skole

Beslutningen om at nedlægge skolebusruten er truffet, efter at Teknik og Miljø-afdelingen har foretaget en analyse af 23 skolebusruter i kommunen for at finde ud af, om driften kan ændres for at opnå besparelser. Nedlæggelsen af rute 339 giver således en årlig besparelse på 543.000 kroner. De sparede penge skal blandt andet bruges til at udvide skolebuskørslen til Bredsten-Gadbjerg Skole, som bliver overbygningsskole for elever fra Skibet Skole.

Børn er berettiget til buskort, hvis vejen til distriktsskolen er lang eller hvis vejen er trafikfarlig. Det er Vejle Kommune, der betaler buskortet. Hvis man mener, at skolevejen udgør en risiko for barnet, kan man kontakte Børn & Unge-forvaltningen i Vejle Kommune, som kan vurdere, om der er behov for at få lavet en undersøgelse af vejsikkerheden på ruten. Det er Vejmyndigheden i samarbejde med politiet, der besigtiger ruten og laver en vurdering af, om der kan blive tale om en trafikfarlig vej.

Publiceret: 17. Marts 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Vejle
Seneste
Lokalavisen Vejle
Mest læste
Lokalavisen Vejle
112