Kommuneplanen, der nu er i høring, skal sikre fortsat vækst for Vejle med blandt andet vægt på fortætning og byomdannelse. Pressefoto
Kommuneplanen, der nu er i høring, skal sikre fortsat vækst for Vejle med blandt andet vægt på fortætning og byomdannelse. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny kommuneplan skal sikre fortsat vækst i Vejle

Planen til debat ved et borgermøde 2. maj og i høring til 6. juni

Forslaget til ny kommuneplan for Vejle Kommune er nu sendt nu i høring.

Planen er en opfølgning på byrådets vision, 'Vejle med Vilje' og skal sikre fortsat vækst og udvikling i hele Vejle Kommune ifølge borgmester Jens Ejner Christensen.

“Jeg er glad for, at et bredt flertal i byrådet er enige om at sende kommuneplanen i høring, og jeg glæder mig til at debattere forslaget med borgerne på det møde, vi holder i Bygningen 2. maj,” udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse.

Fortætning af midtbyen

Planen fastholder den midtbystrategi for Vejle Midtby, som kommunen har arbejdet efter i mange år og lægger vægt på en fortsat fortætning og byomdannelse for at imødekomme den stigende efterspørgsel på bynære boliger i Vejle.

Sammen med de andre kommuner i Trekantområdet har Vejle Kommune fået lavet en analyse af det fremtidige behov for forskellige typer af boliger og boligområder.

Analysen bekræfter, at Vejle i de kommende år ser ændringer i befolkningens sammensætning og livstil, som betyder en stigende efterspørgsel på især mindre lejeboliger. Derfor giver planen mulighed for at udstykke små grunde, der giver mulighed for mindre boliger.

Samtidig er der gjort plads til nye boligområder i Børkop/Brejningområdet, og der er flyttet om på byudviklingsområderne i Jelling og Ågård-Gravens for at sikre en bedre sammenhæng i disse byer.

Golfbane opgivet

I Vejle er der sket en omdisponering af flere områder. Det gælder Tirsbæk Bakker-området, hvor den golfbane, som oprindeligt var med i planerne, nu er endeligt opgivet. Det samme gælder den planlagte travbane ved Hornstrup. Det område bliver nu et rent boligområde

På baggrund af ønsker fra lokalrådene i Ødsted og Egtved er der også blevet plads til to mindre erhvervsområder for lokalt orienterede virksomheder i disse to byer.

Planen kan ses på www. kommuneplan2017.vejle.dk, hvor man til 6. juni kan komme med bemærkninger.jesl

Publiceret: 15. April 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt