Troels Lund Poulsen og Christoffer Melson under ministerens besøg på Jobcenteret. Foto: Anne Smedegaard
Troels Lund Poulsen og Christoffer Melson under ministerens besøg på Jobcenteret. Foto: Anne Smedegaard
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Minister så på succes-historier i Vejle

Troels Lund Poulsen besøgte i sidste uge Vejle for blandt andet at se nærmere på Dag-til-dagprojektet

Af Jacob Hove

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var onsdag i sidste uge på besøg i hjembyen Vejle, hvor han blandt andet holdt møde med borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og formand for Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg Christoffer Melson (V).

Ministeren startede sit besøg hos Universal Transport & Flytteforretning, hvor han blandt andet mødte lagermedarbejder Torben Kastbjerg, som vi tidligere har skrevet om her i avisen.

Torben var i flere år ledig, og hans vej tilbage til arbejdsmarkedet begyndte i foråret, hvor han kom med i Dag-til-dag-projektet, som Jobcenteret står bag. Det var blandt andet det projekt, som ministeren skulle høre mere om under sit besøg, som også førte Troels Lund Poulsen kortvarigt forbi netop Jobcenteret.

“Jeg er glad for alt, der virker og har succes, og jeg kan helt klart tage noget her fra Vejle med tilbage til Christiansborg,” sagde han under sit besøg.

I alt har 14 kommuner deltaget i projektet, og resultaterne fra Vejle har været gode.

Det fortæller styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering:

”Vejles tilgang til at få formidlet ordinære timer til aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere har været meget succesfuld og virker meget interessant. Vi er fra styrelsens side ved at udarbejde et inspirationsmateriale i samme spor,” siger styrelsens vicedirektør, Helle Rasmussen.

160 borgere har været gennem Vejle-projektet. 109 af dem er nu i småjob, og 35 har fået et helt ordinært job. Det er rekord blandt de 14 kommuner, oplyser Jobcentret.

Dag-til-dag

Dag-til-dag er baseret på en statslig pulje og kommunal medfinansiering.

Idéen er at lade aktiveringsparate kontanthjælpsmodtagere få et job af kort varighed, hvor vedkommende får en økonomisk gevinst uden at blive trukket lige så meget i kontanthjælpen som normalt.

Den økonomiske gevinst har til formål at motivere, indtil evnen og glæden ved et arbejde tager over.

Publiceret: 09. Januar 2017 15:00
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere