Caption Caption
Caption Caption
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Givskud Zoo vil spare energi for en formue

Omfattende energiprojekt vil skabe store besparelser

Gorillaerne kan godt lide varme, og løverne skal heller ikke fryse om poterne inde i stalden. Samtidig skal man kunne se noget, når man er inde i nogle af parkens bygninger, hvilket kræver lamper, lys og ventilation.

Givskud Zoo bruger rigtig meget energi på mange områder. Fremover skal det forbrug moderniseres og forbedres, så det bliver både mere miljøvenligt og billigere, skriver haven i en pressemeddelelse.

Ny teknologi

“Et zoologisk anlæg, der som Givskud Zoo har til formål at formidle om natur og være med til at bevare dyr og natur, er selvfølgelig forpligtiget til at gøre alt, hvad der står i vores magt for at have en bæredygtig og miljøvenlig drift. Vi har således allerede for mange år siden skiftet til kun at anvende vandkraftstrøm og har dermed ikke nogen CO2-udledning på strømforbruget”, fortæller direktør Richard Østerballe.

Lyskilder, ventilationsanlæg og oliefyr - det hele skal udskiftes og erstattes med mere miljøvenlig teknologi. Desuden skal der installeres et solcelleanlæg samt et styringsværkstøj, der skaber overblik over forbruget.

Ifølge planen vil Givskud Zoo med de foranstaltninger kunne spare op mod 140 ton CO2 årligt - eller det, der svarer til strømforbruget hos familier i 88 parcelhuse.

“Vi er særligt glade for at vinke farvel til oliefyrene og være med til at spare miljøet for et unødvendigt CO2-udslip”, siger Richard Østerballe.

Gratis investering

Firmaet SustainSolutions skal levere de grønne energibesparelser og finansieringsløsningen på projektet. SustainSolutions har bred erfaring med lignende projekter og har blandt andet også lavet energioptimering i Aalborg Zoo, hvilket vil resultere i en årlig besparelse på cirka 110.000 kWh samt yderligere besparelser som følge af styringsværktøjet.

I Givskud Zoo vil prisen for projektet løbe op i 4,5 millioner kroner. Forventningen er, at det vil give en årlig besparelse på 430.000 kwh.

De penge, parken fremover sparer på energien, kan tilbagebetale investeringen over en periode på otte og et halvt år.

Publiceret: 19. Maj 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere