Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fremtidens Vejle – ikke kun for liebhavere

@Debat Underrubrik:debat

Af Alex Vejby Nielsen

Nyvej 2a, Vejle

Medlem af Vejle Byråd

(Socialdemokratiet)

Vejle by og Vejle Kommune er inde i en fantastisk udvikling. Mange flytter til, og nye kvarterer og nybyggerier skyder frem for at dække det stigende boligbehov. Det er en spændende og positiv udvikling. Men sikrer vi også et tilstrækkeligt mangfoldigt udbud af boliger i Vejle Kommune?

Danmark er et land, hvis succes i høj grad hviler på, at vi er relativt lige. Uligheden er steget i mange år, men heldigvis er det stadigvæk sådan, at vi bor ret blandet. Vi sidder også ved siden af hinanden i kantinen, vi går i samme fodboldklub, og vores børn går som regel i samme skole, uafhængigt af om vi tjener millioner eller er på kontanthjælp. Og det er rigtig godt, at vi på den måde lever blandet. Mange undersøgelser viser nemlig, at bor vi blandet, så følger der sammenhængskraft, netværk og tillid med, og vi kan lære af hinanden og hjælpe hinanden.

Desværre går udviklingen den forkerte vej. Aarhus og København er efterhånden så opdelte, at der er dele af de to byer, hvor der er trygt at bo, hvor alle har arbejde, hvor der ikke er ret meget kriminalitet, hvor skolerne fungerer godt … og hvor kun en lille elite af meget vellønnede har mulighed for at bosætte sig. Og så er der dele af de to byer, hvor det modsatte er tilfældet.

Heldigvis bor vi endnu ikke i Vejle by og Vejle Kommune lige så opdelt som i Aarhus og København. Og sådan skulle det meget gerne blive ved med at være … Men det kræver altså, at vi nu – hvor der er så meget gang i byggeriet – gør noget aktivt for at sikre mangfoldigheden og den blandede by.

I byrådet skal vi aktivt være med til at sikre, at der også i fremtiden bliver plads til alle typer vejlensere i Vejle Kommune – at der er boliger til singler og til familier, til borgere med små indtægter og høje indtægter, til unge og til ældre, der gerne vil fra et hus til en mindre lejlighed. Det skal også være sådan, at hvis man ændrer livssituation – fx bliver skilt, mister sit arbejde eller når en alder, hvor man har vanskeligt ved at passe et parcelhus – stadig har mulighed for at blive i sit lokalmiljø. Det kræver et blandet boligudbud i Vejle by og Vejle Kommune og en passende sammensætning af almene boliger, ejerboliger, etageboliger og parcelhuse. Store og mindre boliger. Boliger i varierende prislag.

Vi socialdemokrater i Vejle Byråd ser frem til, at borgmesteren sætter gang i arbejdet med en boligpolitik for Vejle Kommune, sådan som vi har aftalt det med hans forgænger. Vi skal finde plads til mange nye indbyggere i Vejle by og Vejle Kommune. Lad os gøre det på en måde, så vi ikke kun arkitektonisk, men også befolkningsmæssigt, bliver ved med at have en spændende og blandet by og kommune.

Publiceret: 14. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt