I to dage stod der bæredygtighed på programmet på Brandbjerg Højskole. 28 deltog i seminariet. Pressefoto
I to dage stod der bæredygtighed på programmet på Brandbjerg Højskole. 28 deltog i seminariet. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

FN’s verdensmål fyldte en hel højskole

I to dage arbejde 28 deltagere med FN’s fremtidsmål for verden

Brandbjerg Højskole har netop været vært for et to-dages seminar for højskoler, der arbejder med bæredygtighed. 28 deltagere fra forskellige højskoler på tværs af landet var samlet.

Temaet for seminaret var FNs verdensmål. Udover konkret viden omkring verdensmålene handlede dagene om både erfaringsudveksling, sparring, nyudvikling og netværk.

Marianne Buus fra Brandbjerg Højskole fortæller, at tilgangen hos teamet bag seminaret var at undgå både løftede pegefingre og færdigsyede opskrifter på arbejdet med bæredygtighed og i stedet skabe gode rammer for, at deltagerne kunne inspirere hinanden.

Bæredygtige Storkøkkener

Brandbjergs Køkkenchef Yvonne Deleuran fortalte om den udvikling Brandbjergs køkken har været igennem de seneste tre år, og gav masser af eksempler på tiltag, der vil kunne bruges i andre storkøkkener også uden, at økonomien presses. Det handler ikke blot om økologi, men også om at handle lokalt, at bruge årstidens råvarer, og om at være opfindsom i forhold til at bruge ressourcerne klogt, sagde køkkenchefen.

Det større perspektiv

Torleif Jonasson fra FN-forbundet holdt et skarpt oplæg, der satte FN's verdensmål ind i en større historisk sammenhæng. Jonas Lysgaard, lektor ved DPU, forsker i, hvordan uddannelser arbejder med bæredygtighed, og han holdt et oplæg med masser af stof til eftertanke og inspiration.

Brandbjerg Højskoles forstander Simon Lægsgaard sidder i bestyrelsen for FFD – Folkehøjskolernes forening i Danmark. På seminaret fortalte han om FFD's forslag til strategi for de kommende fem år. Heri indgår arbejdet med bæredygtighed som et vigtigt element. Strategiforslaget fremlægges til FFD's årsmøde senere i april. I forslaget står der blandt andet, at folkehøjskolerne skal klæde eleverne på til at forstå udfordringerne omkring bæredygtighed. Ønsket er, at højskolerne bliver en stærk, relevant og løsningsorienteret partner i omstillingen til bæredygtighed.

Publiceret: 13. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt