Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bliv ølbrygger på en dag

Lær at brygge dit eget øl. Brygger Jørgen Sonne Kristensen fra firmaet Mobilbryg underviser i skolekøkkenet på Englystskolen 14. januar. Efter at have deltaget kan du byde naboer og venner på dit eget hjemmelavede øl, lyder løftet. Dagen arrangeres af LOF.

Håndbrygget øl er en hyggelig luksus, som mange danskere har fået smag for, og nogle går rundt og tænker: ”det kunne da være sjovt at byde naboen, konen eller kæresten på et glas skummende hjemmebryg”. Den slags drømme kan blive til virkelighed lørdag den 14. januar, hvor LOF Trekanten tilbyder en dags kursus med Jørgen Sonne Kristensen som underviser i ølbrygningens finesser.

Jørgen Sonne Kristensen er tidligere brygger på Ørbæk Bryggeri og Fur Bryghus og bor på Mols, hvor hans firma Mobilbryg tilbyder kurser, ølsmagning og brygdemonstrationer. En tidligere kursist fortæller, ”I 20 år havde jeg drømt om at brygge øl. Brygkurset gav mig sparket til at komme i gang, for Jørgen gav os en grundig instruktion, så vi selv kunne fortsætte derhjemme. Det er skønt at være hjemmebrygger. Mit andet bryg kom i ølhanen til min søns konfirmationsfest, og gæsterne var duperet.”.

Mols-bryggeren vil undervise i både teori og praksis i skolekøkkenet -, imens kursisterne brygger to og to på 20 liters mikro-bryganlæg. En dag hvor enhver, der har lyst, kan blive klogere på malt, humle og gær, urtkogning, skumhatte og meget mere. Øl fra brygmesterens egen produktion hører naturligvis også til på dagen, øl som drikkes til inspiration og med nydelse.

Til slut tager kursisterne hver sit nybryggede øl med hjem og gærer det færdigt. Her er ifølge tidligere kursister den største udfordring – øllet skal jo lige lagre. Til gengæld er resultatet værd at vente på: at kunne udbringe en skål i ægte ”gammeldaws” håndbrygget, upasteuriseret og ufiltreret øl af gode råvarer.

Publiceret: 09. Januar 2017 10:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere