Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

41-årig mand får 1,5 års fængsel for omfattende svindel

Onsdag den 31. maj afsagde Retten i Horsens dom i en sag, hvor to brødre stod tiltalt for omfattende moms- og skattesvig begået i perioden mellem 2009 – 2013. Ulovlighederne foregik gennem et nu konkursramt tagdækningsfirma fra Hedensted, hvor der systematisk blev gjort brug af sort arbejde og udstedt fiktive regninger for mere end 10 millioner kroner. Hermed er statskassen blevet snydt for flere millioner kroner. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

"Retten i Horsens kendte den 31. maj den ene bror på 41 år skyldig i moms- og skattesvindlen, mens den anden bror, der var bogholder og bestyrelsesformand i virksomheden blev frikendt," fortæller specialanklager Maja Fugl fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

"Retten fandt det ikke fuldt tilstrækkeligt bevist, at broderen var skyldig i tiltalen." 

Den 41-årige nægtede sig skyldig igennem hele sagen, men han blev af en enig domsmandsret idømt halvanden års ubetinget fængsel.

"Retten lagde ved udmålingen af straffen vægt på den systematiske måde svindlen blev begået på, og at det blev begået over en længere periode," uddyber specialanklager Maja Fugl.

"Den 41-årige skal udover fængselsdommen også betale 4 millioner kroner i bøde og en erstatning på 2.333.000 kroner," siger hun. 

Den dømte udbad sig efter dommen betænkningstid, i forhold til om han vil anke sagen til Landsretten.

Publiceret: 06. Juni 2017 13:20
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt