Der skal bruges masser af tid på landevejene frem til kommunalvalget i november for at overbevise vælgerne om, at de trods de nye partifarver fortsat skal sætte krydset ved Holger Gorm Petersen. Hvor meget af valgkampen, der bliver ført fra Puch’ens sæde er dog endnu uvist.
Der skal bruges masser af tid på landevejene frem til kommunalvalget i november for at overbevise vælgerne om, at de trods de nye partifarver fortsat skal sætte krydset ved Holger Gorm Petersen. Hvor meget af valgkampen, der bliver ført fra Puch’ens sæde er dog endnu uvist.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

“Jeg har jo ikke løst alle problemer endnu, så derfor bliver jeg ved”

Kontroversiel, kantet og kontant. Byrådspolitiker Holger Gorm er en dreven herre, men før det kommende kommunalvalg står han alligevel over for en endnu ukendt udfordring

Han banker i bordet. Ikke på den faretruende måde, men for at markere, at han mener det. Så trækker han skuldrene op om ørerne og dukker nakken. Lidt som en rugbyspiller, der gør sig klar til at blive ramt af en tackling.

“De kan sgu bare komme an. Jeg er klar,” bedyrer Holger Gorm Petersen.

På bordet under den knyttede venstrenæve ligger laminerede billeder fra Mallorca, mens højre hånd ryster asken fra den sidste stump Pall Mall ud i askebægeret. Her er det forbudt at ryge uden for huset proklamerer Holger Gorm med et grin. Huset i Randbøldal har han selv fået bygget. Han flyttede ind for otte år siden, da det blev “ligesom jeg ville have det”, og her sidder han nu fem måneder før kommunalvalget og er i gang med at formulere en ældrepolitik for sit parti Nye Borgerlige. Sidst der var fem måneder til et kommunalvalg stod Holger Gorms navn øverst på Dansk Folkepartis liste, hvorfra han tiltrak 2149 personlige stemmer ved valget i 2013. I mellem de to kommunalvalg lykkedes det imidlertid for den kontante og meget meningsfaste politiker at rage uklar med sit parti i en sådan grad, at slutresultatet blev en eksklusion fra Dansk Folkeparti. 'Mere bulderbasse end diplomat' og 'en facon, der ikke passer ind i partiet' var nogle af de vendinger, der blev brugt i september 2014, da eksklusionen blev eksekveret. Efter 28 år i politik er det stadig ikke lykkedes at slibe klodsens kanter, så den passer ned i de standardiserede huller. Så må det jo næsten være hullerne, der er problemet.

“Altså jeg forandrer mig fandme ikke. Og det er der også plads til i det parti, jeg nu er medlem af. Jeg plejer at sige til andre, at hvis de opdager, at jeg ikke er som jeg plejer at være, eller jeg forandrer mig, så må de fandme sige til, hvis jeg ikke selv opdager det, fordi så skal jeg til at holde i politik. Der er sgu ingen grund til, at jeg bliver ligesom alle de andre. Dem er der rigeligt af. Jeg vil blive ved med at arbejde, som jeg altid har gjort, og jeg tror også, at folk vil blive skuffet, hvis jeg lige pludselig forandrer mig. Det er trods alt mange mennesker, der har stemt på mig hver gang,” konstaterer Holger Gorm Petersen.

Uddøende race

Det er da også netop på grund af dem, menneskene, han fortsætter. Siden begyndelsen i 1989 i det daværende Egtved Byråd har det hovedsageligt handlet om de bløde værdier. Ældre. Sundhed. Skole. Og så det mere følsomme flygtningeområde. Dengang var det i Fremskridspartiet. Senere altså i Dansk Folkeparti, og fra nu til november går øvelsen på at overbevise de mere end 2000 stemmer fra seneste valg om, at de stadig bør sætte et personligt kryds hos ham trods de nye partifarver.

“Jamen, det er jo rigtig spændende det her med et nyt parti. Jeg synes, jeg er havnet det helt rigtige sted, men man kan jo ikke bare forvente, at folk bare følger med en, selv om man ikke selv har skiftet holdning. Jeg kan ikke gøre meget andet end det, jeg har gjort de seneste fire år og arbejde for den politik, jeg står for. Så må det være op til vælgerne,” funderer Holger Gorm Petersen.

Han tager en eftertænksom indånding. Klikker to gange på lighteren, til flammen igen er klar til at fortære tobakken.

“Jeg vil jo bare sige, at jeg mener, jeg hører til den uddøende race af det, jeg vil kalde rigtige politikere. De andre sidder bare derinde og er forlænget arm for embedsmændene. Især alle de nye. Jeg ved ikke, hvad fanden der sker. Du er nødt til at give noget modspil. Jeg synes, jeg lytter meget til andre, men jeg har sgu ingen problemer med for eksempel at sige, at asylansøgere slet ikke burde være her, hvis de ikke kan forsørge sig selv. Det sidder andre politikere så og hyler op over, men jeg tror sgu på, at der er nogen, der skal gå imod. Vi skal være rygende uenige nogle gange, men det er også det, der rykker noget,” fastslår byrådskandidaten.

“Det blev ligesom jeg ville have det,” siger byrådskandidaten om hjemmet i Randbøldal, og det er formentlig også meget gældende for hans politiske kampgejst.
“Det blev ligesom jeg ville have det,” siger byrådskandidaten om hjemmet i Randbøldal, og det er formentlig også meget gældende for hans politiske kampgejst.

Sygt samfund

I bund og grund er det essensen. At rykke noget. Naturligvis gerne over mod egne holdninger og værdier, men “bulderbassen” har trods alt lært sig selv, at kompromiset ædle kunst også er en nødvendighed. Revolutioner sker ikke egenhændigt. Derfor er de små sejre er altid værd at fejre, for det betyder endnu et skridt hen imod det samfund, som Holger Gorm Petersens optik gerne vil hvile på. Et samfund hvor større lokal frihed og det medfølgende ansvar skal være den vigtigste katalysator.

“Grunden til at vi politikere overhovedet er her, det er for borgernes skyld. Derfor er mere decentralisering utrolig vigtig for mig,” siger Holger Gorm Petersen.

Stemmen bliver en anelse mere indestænkt og læberne strammere.

“Jeg synes, det er et sygt samfund. Folketingspolitikerne tror sgu, at de skal blande sig i alting. Hvorfor fa'en skal pengene stjæles op af vores lommer for at komme over på Christiansborg, hvor der sidder nogle kloge hoveder og bestemmer, hvad de tror der er godt for en borger, som de satme er så langt væk fra, som nogen næsten kan være? Hvorfor skal de penge hele den vej rundt? Lad nu for fa'en kommunerne få noget frihed selv, så det kommer så tæt på borgerne som muligt. Jo tættere du er på borgeren, jo mere ved du jo, hvad der foregår,” konstaterer Holger Gorm Petersen.

Så holder han en pause fra ederne og samfundsrevselsen, og de dystre miner i ansigtet bløder op.

“Og når jeg synes, der er noget, man kan gøre bedre, så synes jeg da også, man skal gøre det. Jeg har jo ikke løst alle problemer endnu, så derfor bliver jeg ved,” griner Holger Gorm Petersen.

Holger gorm Petersen

62 år

Uddannet kok

Arbejdede siden som kørende sælger

Medlem af Egtved Byråd fra 1989 frem til kommunalreformen i 2007.

Medlem af Dansk Folkeparti fra 1995 til 2014

Medlem af hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige

Medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark siden 2013

Folketingskandidat for Nye Borgerlige ved næste valg

Publiceret: 14. Juni 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Vejle

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt